Aloha!

Surfen

Surfen, wellicht één van de meest populaire watersporten. Een sport waarbij je op een board over de golven rijdt. Maar hoe kan je surfen? En is surfen moeilijk

Surfen

💙 TEVREDEN KLANTEN
Beoordeeld met een 4,8/5 

📌 30+ SURFKAMPEN
Altijd een passend surfkamp!

BETROUWBAAR
Wij selecteren alleen betrouwbare partners

Surfen, ook een sport voor beginners

Wil jij precies weten wat je nodig hebt om te surfen en waar je deze fantastische watersport kan uitvoeren? Lees dan op deze pagina meer over jouw favoriete watersport.

Surfen, ook een sport voor beginners

Iedereen heeft wel eens een surfer gezien en gedacht: ‘Wauw, dat wil ik ook kunnen’. In Nederland is Windsurfen enorm populair op de binnenmeren, maar richting de zee leeft een echte surfcultuur. Maar wat als jij nog nooit op een surfboard gestaan hebt. Is het dan te leren? Het antwoord is eigenlijk simpel. Ja, je kunt leren surfen. Echter moet je hier wel tijd in investeren. Het is geen gemakkelijke sport en je moet geen snelle opgever zijn. Wel krijg je er enorm veel voor terug.

Waar kan ik (leren) surfen?

Je kan natuurlijk leren surfen in Nederland. Aan de kust van de Noordzee zijn legio mogelijkheden met echte surfspots als Scheveningen, Zandvoort, Noordwijk, Wijk aan Zee, Domburg en Texel. Maar wil jij het (leren) surfen combineren met een heerlijke vakantie in het buitenland? Dan maken we je vast blij! Surfen is namelijk ook in het buitenland razend populair en er zijn duizenden verschillende surfspots te vinden. We zetten even de meest populaire voor jou op een rijtje.

Surfkamp surfworld

Leren surfen in Portugal? Surf en geniet.

Portugal en surfen. Je kan deze twee woorden eigenlijk niet los van elkaar lezen. Portugal staat bekend vanwege haar vele surfspots, surfcamps en het overheerlijke klimaat. Daarnaast ken je vast een van deze filmpjes over de het surfen op de hoogste golven van Europa (in Nazare). Lijkt Portugal jouw een mooie bestemming?

Daarom boek je bij Surfworld.nl

Wat zeggen anderen over ons

Eerste keer surfen? Neem surflessen

We raden af om zomaar op een surfboard te stappen zonder ook maar enige surfles te hebben gevolgd. Surfen is helaas niet zonder gevaren, aangezien de zee altijd onvoorspelbaar is en blijft. We raden je daarom aan surflessen te volgen. Een surfles kan je gewoon volgen in Nederland, maar ook wordt het vaak aangeboden tijdens een surfcamp. Dan combineer je het surfen vaak met andere activiteiten. Zo zien we dat surf & yoga steeds populairder aan het worden is.
Surfkamp boeken

Surfen in Frankrijk ? Zon, strand en baguettes

Het land dat binnen een paar uurtjes aan te rijden is vanuit Nederland en daarom voor veel mensen interessant is: Frankrijk. Met een verse baguette in de hand, wandelend op weg naar het surfcamp waar je verblijft. Maar je komt natuurlijk niet alleen voor de randzaken. Je wil (leren) surfen! Met fantastische plaatsen als Biarritz, Mimizan, Lacanau is Frankrijk echt een aanrader! Iets dichterbij huis surfen? Dan is Bretagne een ideaal gebied. Meer weten?

Wat heb ik nodig om te surfen?

Surfen gaat natuurlijk niet zonder een aantal benodigdheden. Net als bij snowboarden, wordt er bij het surfen veelal gehuurd. Ongeveer 85-95% van alle surfers huurt de goederen, vaak zie je dat de pro’s echt eigen materiaal hebben. Maar waar moet je dan aan denken?

Surfboard

Waarschijnlijk wil je beginnen met surfen en wil je weten welk board het beste bij jou past. Er zijn een heleboel verschillende surfboards en we willen er een aantal voor je uitlichten.

Softtop: Voor de beginner
Krijg jij surfles? Dan begin je eigenlijk altijd met een softtop. Waarom? Deze boards zijn onverwoestbaar, zacht en is gewoonweg veiliger voor beginners. Softtops zijn over het algemeen ook niet duur en zijn overal wel te huur.

Mini malibu of fun board
Voor beginners een ideaal board. Deze boards hebben veel volume en zitten tussen een longboard en een shortboard in.

Longboard
Zoals de naam het al zegt; een langer board. Het longboard is ideaal om te gebruiken wanneer de golven wat lager zijn.

Shortboard
Shortboards zijn er vooral voor voor ervaren surfer. Shortboards zijn technische boards waarmee gemakkelijke scherpe bochten te maken zijn. Iets waar je als beginner alleen maar van kan dromen.

Boek nu en beleef het wauw-gevoel van een surfkamp in Portugal!

Surfen in Spanje

¡Hola, señorita y señor! Cómo estás? Hoor je het jezelf al zeggen? Spanje wordt vaak vergeten als het gaat om surfen. De costa’s zijn ideaal voor zon, zee en strand. Maar aan de andere kant van Spanje is surfen wel degelijk een populaire sport. In het baskenland vind je populaire surfspots als San Sebastian en Zarautz. Hier zal je tal van surfcamps kunnen vinden. En vergeet niet de canarische eilanden! Meer weten over surfen in spanje? Lees het hier!

Surfen in Marokko

Waarschijnlijk ben je ook Marokko in je zoektocht tegengekomen. Niet ver van het Europese continent vind je dit prachtige land met enorm veel surfcamps. De meest populaire plaats is toch wel Taghazout (op ongeveer 20km van Agadir Airport). Naast dat surfen hier fantastisch is, zal je merken dat de uitstapjes naar het binnenland imponeren. Meer weten over surfen in Marokko? Lees dan hier verder.

Surfen in Bali

Als je denkt aan een heerlijke exotische vakantie denk je zeker aan Bali. Maar daar kan je ook fantastisch surfen. Of je nou wilt leren surfen of al ervaren bent; er zijn tal geschikte surfcamps en surfspots op Bali. Houd wel rekening met het seizoen en de drukte! Bali is zo populair bij toeristen. Wij vertellen je er graag meer over op deze pagina.

Surfkleding

Als je je ogen dicht doet zie je het al voor je; lekker in je zwembroek of bikini op een surfboard staan. Forget it. In films is dit misschien leuk om te zien, maar dit is natuurlijk een illusie. Over het algemeen is het water (vrij) ruig. Val je in het water? Dan is de kans dat jij je zwemkleding ergens anders terugvindt redelijk aanwezig. Daarnaast kan de wax op een surfboard aardig schuren. Maak daarom gebruik van een wetsuit of lycra. Een wetsuit is in Nederland onmisbaar (ons zeewater wordt nooit echt warm), maar in warme landen volstaat een lycra. Vraag je surfinstructeur om tips. Wellicht heeft hij nog handige accessoires om het surfen leuker en makkelijker te maken.

Ruim 50 surfcamps

Keuze voor iedereen. Van jong en oud tot beginner en professional!

De beste deals

We hebben alleen de allerbeste deals voor jou geselecteerd.