Surfvakantie Spanje

Waar veel Nederlanders op surfvakantie gaan in Frankrijk, Portugal of Marokko, wordt vaak Spanje over het hoofd gezien. Maar waarom niet naar Spanje? Surfen in Spanje is ook echt een aanrader. De baaien in het Baskenland staan garant voor een geweldige surfervaring.

Populaire surfcamps

Somo Casa del Surf

SurfHouse Somo

Vanaf€390
8 dagen
Beschikbaarheid: Jan. - Dec.
Min. leeftijd NVT
0
HomeGrown SurfCamp

Homegrown Casa Hilda

Vanaf€249
5 dagen +
Beschikbaarheid: Jan. - Dec.
Min. leeftijd NVT
0
oceanyoga yoga surf

Surfcamp Oceanyoga Fuerteventura

Vanaf€699
8 dagen
Beschikbaarheid: 8
Min. leeftijd NVT
0

Surfen in Spanje

Net als Frankrijk ligt ook Spanje aan de Atlantische Oceaan. Hier vind je verschillende surfcamps. Het noorden van Spanje kent naast het Baskenland nog een aantal regio’s die de moeite waard zijn om te surfen. Hoe westelijker je gaat, hoe rustiger het wordt in het water. De meest bekende surfspots in Spanje zijn Zarautz, Tarifa, San Sebastian, de Canarische eilanden Fuerteventura en Lanzarote.

Surfen in Spanje

Van Canarische eilanden
tot het vaste land

Het Baskenland staat bekend om de goede surfspots! Eén van de vele bekende plaatsjes is Zarautz. Zarautz ligt tussen San Sebastian en Bilbao in. Zarautz ligt in een prachtige baai. Doordat het strand is gelegen in een baai heb je geen ‘last’ van verschillende stromingen en is het surfen hier gemakkelijker voor de beginnende surfer.

Nog een bekende surfplaats in het Baskenland is de populaire surfbestemming San Sebastian. De combinatie van zon, zee en strand én het historisch centrum maakt San Sebastián tot een heerlijke stad om te vertoeven. Surfers trekken met velen naar het strand van Zurriola. Dit strand bestaat uit surfers, mooie golven en jongeren en is hiermee het populairste surfstrand in San Sebastian. Hier worden dan ook vaak surflessen en wedstrijden gehouden.

Surfvakantie Spanje