Surfvakantie Portugal

Portugal – het land dat bijna alles heeft voor een ultieme surfvakantie. Mooie landschappen, bijna het hele jaar een warm zonnetje en voldoende golven voor iedere surfer. En dat op nog geen 3,5 uur vliegen vanuit Amsterdam. Portugal een heerlijk klimaat, vriendelijke bevolking en zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Populaire surfcamps

Figueira da Foz surfkamp
SPECIAL DEAL

SURFinn Figueira da Foz

Vanaf€35
Min. 3 nachten
Beschikbaarheid: Mei - Dec.
Min. leeftijd 18+
0
POPULAIR

Surfbase Lissabon

Vanaf€160
Min. 3 dagen
Beschikbaarheid: Mei - April
Min. leeftijd 18+
0
POPULAIR

SURFinn Algarve

Vanaf€105
Min. 3 dagen
Beschikbaarheid: Maart - Feb.
Min. leeftijd 18+
0
POPULAIR

SURFinn Lissabon

Vanaf€130
Min. 3 dagen
Beschikbaarheid: April - Maart
Min. leeftijd 18+
0
surfkamp portugal genieten

Luxe Surfhouse Ericeira

Vanaf€175
Min. 7 dagen
Beschikbaarheid: April - Nov.
Min. leeftijd NVT
0
Vida-Pura

Vida Pura Surfkamp 8 daags

Vanaf€705
8 dagen
Beschikbaarheid: Jan. - Dec.
Min. leeftijd N.B.
0

8-Daagse Surf & Yoga Ericeira Portugal

Vanaf€615
8 dagen
Beschikbaarheid: Jan. - Dec.
Min. leeftijd NVT
0

5-Daags surfkamp Lagos Portugal

Vanaf€384
5 dagen
Beschikbaarheid: Jan. - Dec.
Min. leeftijd NVT
0
RUSSO SURF RESORT

Surfcamp Russo Surf Resort

Vanaf€535
8 dagen
Beschikbaarheid: Jan. - Dec.
Min. leeftijd N.B.
0
1 2

Surfen in Portugal

Portugal is één van de beste surfbestemmingen van Europa vanwege de diversiteit. Van beginners tot professionals, voor iedere surfer is hier plek! Portugal barst van de surfcamps. De bekendste surfspots in Portugal zijn Peniche en Nazaré (bekend van de record golf), maar ook is de Algarve populair. De grootste kans op (goede) golven heb je in de lente of herfst. Dit betekent natuurlijk niet dat er in de zomer of winter niet gesurft kan worden. Zeker in de zomer is de watertemperatuur aangenaam, in de Algarve kan je zelfs zonder wetsuit surfen!

Surfen nabij Lissabon

Lissabon. Niet de stad waar je aan denkt als je op zoek bent naar een surfvakantie of surfcamp. Maar surfen in (en nabij) Lissabon is zeker geen gek idee! Dat Lissabon veel te bieden heeft zal je niet verrassen. Van heerlijk eten en drinken op een terras tot cultuur snuiven in de binnenstad. Het is allemaal mogelijk. Maar toch komt Lissabon er ook goed uit als surfbestemming. Lissabon kent uitstekende surfcondities. Dankzij de ligging, aan de westkust, is er altijd wel een golf die past bij jouw niveau. Ideale stranden als Praia Grande, Praia do Guincho en Costa da Caparica wachten op jou!  Het enige echte nadeel van surfen in Lissabon is dat de golven zeer druk kunnen worden.

Het klimaat

Eén van de factoren die Portugal tot een fijne surfspot maakt is het Mediterraanse klimaat. De Atlantische Oceaan zorgt ervoor dat de temperatuur in de zomer lager blijft en in de winter hoger in vergelijking tot landen die op dezelfde breedtegraad liggen. Het weer verschilt per regio in Portugal. Zo kan er in het binnenland, op de hoger gelegen gebieden, sneeuw vallen in de winter.

Ondanks dat het weer beïnvloed wordt door de Atlantische oceaan staat Portugal toch in het rijtje van warmste landen in Europa. Waar het in de zomer droog en warm wordt is de winter het natte seizoen met een milde temperatuur. Door de lange kustlijn aan de Atlantische oceaan is het vaak winderig, iets wat wij als surfers enorm kunnen waarderen.

Door de verfrissende zeewind in Portugal zijn vooral de lente en zomer erg aangenaam. In de zomer (juli & augustus) loopt de temperatuur op tot 30 graden en mag je elf tot twaalf uur zon verwachten per dag.

Bekijk de populairste surfcamps

Nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De nieuwsbrief hopen wij in het voorjaar van 2020 voor het eerst te kunnen versturen!