Waarom als gezin een surfvakantie boeken

Willen jullie je familievakantie een vleugje avontuur geven? Bekijk dan onze gezins-surfvakanties. Wij hebben een selectie relaxte & sfeervolle surfvakanties op onze website geselecteerd. Alles mag, niets hoeft. Onze familie surfvakanties draait tenslotte om jullie! Met de meest fantastische surflocaties in Europa is het tijd om de golven te bedwingen en samen met je familie een surfvakantie te kiezen die bij jullie past. Maar waarom moet je ooit een surfvakantie voor je gezin hebben beleefd? De surfexpert van Surfworld.nl legt het jou graag uit!

Inhoudsopgave

Wat is precies een familie surfvakantie?

Een surfvakantie met het gezin is een avontuurlijke en gezamenlijke ervaring waar gezinnen de opwinding van het surfen ontdekken. Of je nu ervaren surfers bent of voor het eerst op een plank staat, het draait om quality time, nieuwe uitdagingen en plezier voor alle leeftijden. Kies uit diverse accommodaties en geniet van surflessen, activiteiten en continue begeleiding door ons ervaren team. Een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin!

Wil jij op surfkamp met jouw gezin? Bekijk hieronder de mooiste surfcamps.

Min. 8 dagen

Surflife Family Bias-Mimizan

Mimizan, Frankrijk
 795
Bekijk
Min. 8 dagen

Brunotti familycamp Vieux Boucau

Vieux Boucau, Frankrijk
 899
Bekijk
Min. 8 dagen

Family Surfkamp Messanges Frankrijk

Moliets, Frankrijk
 899
Bekijk
Min. 8 dagen

Surf Resort Seignosse Frankrijk

Seignosse, Frankrijk
 599
Bekijk
Min. 8 dagen

Surfvakantie Familycamp Moliets Frankrijk

Moliets, Frankrijk
 1.349
Bekijk
Min. 8 dagen

Familie Surfvakantie Vieux Boucau Frankrijk

Vieux Boucau, Frankrijk
 899
Bekijk

Wat maakt een surfvakantie voor het gezin zo geweldig?

De familie surfkampen bieden een buitengewone manier om jouw zomervakantie met de kinderen door te brengen en samen een avontuurlijke tijd te beleven. Je moet natuurlijk wel een beetje sportief zijn en houden van van een uitdaging. Of je nu een doorgewinterde surfer bent of nog nooit een plank hebt aangeraakt – de meeste surfcamps spelen daar fantastisch op in.

Waarom dit de ultieme vakantie-ervaring voor jouw gezin kan zijn:

  • Surfen met je kroost en/of zelf de golven bedwingen. Tijdens een week (of misschien wel 2) vol vakantieplezier kun je samen met je kinderen de kunst van het surfen onder de knie krijgen. Kies ervoor om samen in een les te zitten, of sluit je aan bij andere gezinnen.
  • Oppas voor de jongsten. Heb je jonge kids? Dan kun je zelfs bij de meeste surfcamps kiezen voor een ‘surfoppas’, zodat jij en je partner ongestoord de golven kunnen trotseren terwijl de kids in goede handen zijn.
  • Activiteiten voor alle leeftijden. Of je nu met basisschoolkinderen of puberende tieners op surfvakantie bent, er is voor iedereen wat te beleven! Van boarden tot de een pingpong-toernooi, muziekbingo, en feest tot in de avonduren.
  • Glamping? Voor het ultieme vakantiegevoel kun je met het gezin verblijven in onze de luxe lodges die aangeboden worden. Liever je eigen camper, caravan of tent? Dat kan ook, maar wees er snel bij, want het aantal staanplaatsen op elk surfkamp is beperkt.

 

5 redenen waarom je een familie surfvakantie moet boeken.

Leuk, alle mogelijkheden. Maar waarom je echt een familie surfvakantie moet boeken?

1: De familieband wordt sterker!

Surfen is niet alleen een sport, maar ook een geweldige kans om als ouders de band binnen je gezin te versterken. Samen de golven trotseren is niet alleen een fysieke uitdaging, maar het creëert ook een zee van onvergetelijke momenten en hechte herinneringen.Op die golven bouw je niet alleen aan je surfskills, maar ook aan een onbreekbare band met je gezin. Het gezamenlijk balanceren op de plank, elkaar aanmoedigen om die ene perfecte golf te pakken en samen juichen voor elkaars successen zorgen voor een unieke dynamiek.

Het avontuur van het surfen stimuleert niet alleen lichamelijke activiteit, maar ook teamwork en een gezonde dosis competitie binnen het gezin.Van het leren surfen tot het delen van spectaculaire zonsondergangen na een dag vol surfplezier; deze gedeelde ervaringen vormen de bouwstenen van blijvende herinneringen voor jou en je gezin.

2: Surfen is gezond

Surfen is super leuk én goed voor je gezondheid! Het is een geweldige manier om lekker in beweging te zijn en fit te blijven, voor jou en je hele gezin. Surfen is niet alleen een sport, maar ook een te gekke manier om actief bezig te zijn. Het houdt je spieren in vorm, verbetert je balans en geeft je een echte energieboost.

Het mooie is dat iedereen in het gezin mee kan doen, ongeacht de leeftijd. Dus, of je nu jong of oud bent, pak die surfplank en ga samen op avontuur! Het is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor jullie als gezin. Dus waar wacht je nog op? Duik in die golven en beleef samen het plezier van een actief leven!

3: Doorzettingsvermogen

Tuurlijk, het draait om tijdens een surfvakantie om plezier. Maar als ouder is het ook fijn dat je kind ‘sterker’ wordt door een familie surfvakantie. Denk aan doorzettingsvermogen, geduld en het overwinnen van angsten.

Stel je voor: jouw kind staat op de surfplank, wachtend op die perfecte golf. Het vraagt geduld en doorzettingsvermogen om op het juiste moment die golf te pakken. Soms gaat het niet meteen goed, maar juist het doorzetten leert je waardevolle lessen.

Surfen leert je ook om angsten te overwinnen. Die eerste keer op een grotere golf kan best spannend zijn, maar als je eenmaal de moed hebt verzameld en de golf trotseert, voel je je onoverwinnelijk. Het zijn deze ervaringen die niet alleen zorgen voor plezier, maar je ook sterker maken in het dagelijks leven.

4. Verbinding met de natuur

Surfen verbindt jou en je kinderen dieper met de natuur. Het geeft jullie de kans om de kracht van de oceaan te bewonderen en op een respectvolle manier met het milieu om te gaan. Tijdens het surfen wordt de band tussen jou, je gezin en de natuur sterker. Je leert niet alleen de golven te begrijpen, maar ook het belang van het beschermen van onze oceanen. Het spoort gezinsleden aan om verantwoordelijk om te gaan met de natuurlijke omgeving, wat leidt tot een dieper begrip en respect voor de wereld om ons heen.

5. Je bent onderdeel van een ‘community’

De surfgemeenschap is vaak als een hechte familie. Samen surfen schept niet alleen een band, maar creëert ook een sterk gevoel van gemeenschap en gedeelde passie. Het delen van die golven schept een band die verder gaat dan de zee. Je deelt niet alleen de liefde van het surfen, maar ook de liefde voor de oceaan en de levensstijl die daarbij hoort. Samen de elementen trotseren zorgt voor een gevoel van saamhorigheid en vriendschap.

 

Jarno Schuurkamp
Author: Jarno Schuurkamp

Hi, ik ben Jarno (de admin van deze website). Het liefst schrijf ik over actieve vakanties. Surfen, kitesurfen; maar ook voetbal en andere sporten. Daarnaast ben ik net als iedereen gek van reizen en vakanties. Voor de leukste tips over surfen en reizen ben je mij aan het juiste adres.